Χριστουγεννιάτικα Φωτιστικά Βάζα – Παγωμένα με Ψεύτικο Χιόνι

You are currently viewing Χριστουγεννιάτικα Φωτιστικά Βάζα – Παγωμένα με Ψεύτικο Χιόνι

5/5 - (2 votes)

Φανταστείτε ένα χειμωνιάτικο απόγευμα να περάσετε χουχουλιάρικα κάτω από μια κουβέρτα, ενώ το χιόνι πέφτει απαλά σε έναν αμυδρά φωτισμένο δρόμο. Είναι ένα όμορφο σκηνικό που ενέπνευσε αυτά τα εύκολα στην κατασκευή Χριστουγεννιάτικα Φωτιστικά.

Όταν κάνει κρύο έξω, είναι ωραίο να φέρνεις τη ζεστασιά μέσα με την εορταστική λάμψη του κεριού από ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο.

Αυτή η ανάρτηση απευθύνεται σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μοναδικές θήκες για κεριά, για να συμπληρώσουν τη φετινή διακόσμηση των εορτών τους. Αυτά τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά όχι μόνο θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται γιορτινό, αλλά και θα προσφέρουν μια επίδειξη της σπίθας του φωτός των γιορτών όταν συγκεντρωθείτε μαζί!

Αυτά τα φωτιστικά κάνουν ακριβώς αυτό, χρησιμοποιώντας χοντρό αλάτι για να προσθέσουν μια παγωμένη όψη στα βάζα και τα χωρίς φλόγα κεριά προσθέτουν μια απαλή λάμψη. Ταιριάζουν υπέροχα στο εορταστικό τραπέζι.

Ανέφερα ότι χρειάζονται λιγότερο από μία ώρα για να φτιαχτούν; Και είναι αρκετά εύκολες για αρχάριους χριστουγεννιάτικους δημιουργούς; Ανυπομονώ να σας δείξω πώς φτιάχνονται αυτά τα χριστουγεννιάτικα βαζάκια!

υλικά-για-χριστουννιατικο-κηροπήγιο

Χριστουγεννιάτικα Φωτιστικά

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Γυάλινα βαζάκια (στο μέγεθος που επιθυμείτε)
  • Κόλλα για χειροτεχνίες Decoupage (ξυλόκολλα)
  • Γυαλόχαρτο
  • Χοντρό αλάτι
  • Κλαδιά έλατου
  • Μικρές φέτες ξύλου
  • Σπάγγος
  • Ψαλίδι
  • Πιστόλι θερμοκόλλησης
  • Κεριά ρεσώ ή (κεριά LED χωρίς φλόγα)
  • Πινέλο
  • Κουτάλι

Υπάρχει μια διαδικασία τριών βημάτων σε αυτό το έργο. Θα ετοιμάσετε τα βάζα, μετά την κόλλα και θα τα αλατίσετε και μετά θα προσθέσετε τα διακοσμητικά. Είναι σχετικά εύκολο!

Ετοιμάστε τα βάζα

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα βάζα είναι πλυμένα και καθαρά, έτσι ώστε η κόλλα να κολλήσει. Έχετε δύο επιλογές:

  1. Καθαρίστε το βάζο με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει
  2. Καθαρίστε το βάζο με οινόπνευμα και βαμβάκι (ή παρόμοια) και αφήστε το να στεγνώσει

Ο λόγος για την προετοιμασία είναι επειδή τα λάδια και η βρωμιά μπορούν να μπουν στο γυαλί και να παραμείνουν εκεί και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αν προσπαθήσετε να εφαρμόσετε την κόλλα στο βάζο. Με τον όρο “προβλήματα”, εννοώ ότι η ξυλόκολλα δεν θα κολλήσει. Καθαρίστε λοιπόν το γυαλί πριν προχωρήσετε!

Decoupage-ψευτικος-παγος

Κόλλα για Ντεκουπάζ και χοντρό αλάτι

Για τις περισσότερες κατασκευές χρησιμοποιώ κόλλα ντεκουπάζ, γνωστή και ως ξυλόκολλα ή κόλλα για χειροτεχνίες. Εφαρμόζεται τέλεια επειδή είναι υγρή, καθαρίζεται εύκολα, στεγνώνει γρήγορα και γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει πλήρως. Με λίγα λόγια ο τέλειος σύμμαχος για κάθε χειροτέχνη.

Για αυτήν την κατασκευή θα χρειαστούμε και αρκετό χοντρό αλάτι είτε μαγειρικό είτε γενικής χρήσης. Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο που να χωράει το βάζο σας.

Απλώστε μια μεσαία στρώση κόλλα Ντεκουπάζ στο βάζο με σταθερές, γρήγορες κινήσεις. Θέλετε να δουλέψετε γρήγορα επειδή η κόλλα αρχίζει να στεγνώνει αρκετά γρήγορα και δεν θέλετε να χρειαστεί να κάνετε ένα σωρό στρώματα αλατιού.

Decoupage-χοντρο-αλατι

Κυλήστε το βάζο στο αλάτι, μέχρι να καλυφθεί σε όλες τις μεριές. Πιέστε ελαφρά προς τα κάτω για να κολλήσει καλά. Βγάλτε το βάζο από το αλάτι.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ρίξετε αλάτι σε σημεία του βάζου που μπορεί να μην έχουν πάρει αλάτι.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πινέλο για να προσθέσετε κόλλα σε κενές περιοχές και στη συνέχεια να πασπαλίσετε λίγο αλάτι πάνω του. Προσέξτε μόνο να μην προσθέσετε πάρα πολύ κόλλα.

Decoupage-ψευτικο-χιονι

Λάβετε υπόψη ότι αν χάσετε μερικές περιοχές, δεν θα γίνει αντιληπτό! Αφήστε τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας να στεγνώσουν για αρκετές ώρες.

Χριστουγεννιάτικα Φωτιστικά Βάζα

Προσθήκη διακοσμήσεων

Κόψτε ένα μήκος σπάγγου που είναι αρκετά μακρύ για να τυλιχτεί γύρω από το στόμιο του βάζου περίπου 6 – 7 φορές. Ξεκινήστε το τύλιγμα. Δέστε το μια φορά στη μέση και μετά δέστε το ξανά στο τέλος σε φιόγκο.

χειροποιητο-κηροπηγιο-βαζο

Χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι θερμής κόλλας για να στερεώσετε τα κλαδιά στο μπροστινό μέρος των χριστουγεννιάτικων φωτιστικών σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μικρά κομμάτια ξύλου στο μπροστινό μέρος.

DIY-Χριστουγεννιάτικα Φωτιστικά Βάζα

Τοποθετήστε τα κεριά LED στα νέα σας Χριστουγεννιάτικα Φωτιστικά Βάζα για ζεστή λάμψη! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αληθινά κεριά αν θέλετε, δεδομένου ότι το αλάτι και η κόλλα βρίσκονται στο εξωτερικό του βάζου.

χριστουγεννιατικο-φωτιστικο

Προσθέστε μια ζεστή και ευχάριστη λάμψη αυτές τις γιορτές με αυτό το εύκολο στην κατασκευή, φιλικό προς το χρόνο και τον προϋπολογισμό χειροποίητο έργο. Φέρτε ένα ως δώρο στο επόμενο γιορτινό σας πάρτι ή τοποθετήστε το στο παράθυρό σας για να δώσει μια απαλή λάμψη εμπνευσμένη από το χιόνι. Καλές γιορτές!


Αφήστε το σχόλιό σας