Φωτιστικό με παλιά βρύση | Μια όμοφρφη δημιουργική ιδέα για το σπίτι

You are currently viewing Φωτιστικό με παλιά βρύση | Μια όμοφρφη δημιουργική ιδέα για το σπίτι

5/5 - (4 votes)

Η σημερινή μέρα είναι λίγο δημιουργική. Θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο και πρωτότυπο φωτιστικό με παλιά βρύση. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα κομμάτι ξύλου για να στηρίζεται, μια βρύση, μια λάμπα με μικρό ντουί  και λίγο καλώδιο για την συνδεσμολογία.

Άνοιγμα τρύπας για το φωτιστικό με παλιά βρύση
Άνοιγμα τρύπας για την βρύση

Παίρνουμε το ξύλο και σημαδεύουμε εκεί που θέλουμε να τοποθετήσουμε την βρύση. Με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι ανοίγουμε μια τρύπα λίγο μικρότερη από το στρίφωμα της βρύσης. Βιδώνουμε μέσα στην οπή την βρύση μέχρι να μπει αρκετά για να είναι σταθερό. Περνάμε το καλώδιο από πίσω από την τάβλα και μέσα από την βρύση και συνδέουμε το ντουί. Κολλάμε το ντουί με λίγη διάφανη σιλικόνη στην τρύπα της βρύσης για να μην κουνιέται και το βιδώνουμε στον τοίχο ή όπου αλλού θέλουμε.

Φωτιστικό με παλιά βρύση
Φωτιστικό με παλιά βρύση

Μπορείτε να βάψετε την τάβλα ότι χρώμα θέλετε ή να φτιάξετε κάποιο σχέδιο. Εγώ έφτιαξα με τον πυρογράφο ένα σχέδιο που να θυμίζει λίγο τον σωλήνα που περνάει το νερό. Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό για το γραφείο. Απλά πάρτε ένα κομμάτι ξύλο πιό χοντρό και φτιάξτε μια βάση για να στηρίζεται.

Χειροποίητο φωτιστικό με παλιά βρύση
Χειροποίητο φωτιστικό με παλιά βρύση

Προσοχή όταν βάλετε το φωτιστικό σας σε λειτουργία μην γυρίσει κανένας την βάνα γιατί θα κοπεί το καλώδιο με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα και υπάρζει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Το αναφέρω αυτό γιατί στην περίπτωση μου το έκανε κάποιος με αποτέλσμα να πέσει ο γενικός. Ευτυχώς δεν έπαθε κάτι, εκτώς από λίγη τρομάρα που πήρε.


Αφήστε το σχόλιό σας