Πως να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα – γρήγορη, εύκολη και δροσιστική

You are currently viewing Πως να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα – γρήγορη, εύκολη και δροσιστική

5/5 - (1 vote)

Το καλοκαίρι έκανε την αμφάνισή του και μαζί του έφερε τις υψηλές θερμοκρασίες. Η καλύτερη λύση για να κρατήσετε δροσερό και ενυδατωμένο το σώμα σας είναι η σπιτική λεμονάδα. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε πως να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα. Μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη σπιτική λεμονάδα η οποία δεν απαιτεί ούτε χρόνο ούτε κόπο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι

  • 4 λεμόνια
  • 1 κούπα του τσάι ζάχαρη
  • 1 1/2 λίτρο νερό.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη πως να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό και την φλούδα από τα 4 λεμόνια, αφού τα έχουμε πλύνει καλά και το αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση όλο το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει η λεμονάδα μας.
  4. Όταν κρυώσει το αδειάζουμε σε πλαστικά μπουκάλια περνώντας το από ένα μικρό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να την απολαύσουμε κρύα.

Αν την προτιμάτε πιο γλυκιά ή πιο ξινή την λεμονάδα το καθορίζετε μόνοι σας από το πόσο ζάχαρη θα βάλετε. Το σίγουρο είναι ότι θα έχετε φτιάξει ένα πολύ δροσιστικό και χωνευτικό αφέψημα.

Πως να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα
Φλούδα από λεμόνια για σπιτική λεμονάδα

Tips!!

Αν θέλετε να δώσετε μια έξτρα γεύση και άρωμα στην λεμονάδα σας μπορείτε να βάλετε στο βράσιμο λίγο τζίντζερ ή φύλλα λουίζας. Ταιριάζουν απίστευτα με το λεμόνι. Ή μερικά φύλλα δυόσμο στο σερβίρισμα.

Δροσερή σπιτική λεμονάδα
Δροσερή σπιτική λεμονάδα

Αφήστε το σχόλιό σας