Καλύτερο ξύλο για Πυρογραφία – Εξερευνώντας την τέχνη της καύσης ξύλου

You are currently viewing Καλύτερο ξύλο για Πυρογραφία – Εξερευνώντας την τέχνη της καύσης ξύλου

5/5 - (1 vote)

Οι χειροτεχνίες με καύση ξύλου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, όπου οι άνθρωποι δημιουργούν καταπληκτική τέχνη καίγοντας εικόνες σε ξύλο. Αναφέρεται ως πυρογραφία, αυτός ο γενικός όρος μπορεί επίσης να αναφέρεται σε άλλα υλικά όπως δέρμα, χαρτί, καμβάς και άλλα. Η τέχνη της καύσης ξύλου μπορεί να δημιουργήσει μερικά εκπληκτικά λεπτομερή πορτραίτα και κομμάτια τοπίου. Ως αρχάριος, ίσως θελήσετε να ψάξετε να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε το καλύτερο ξύλο για πυρογραφία για εσάς. Για να ξεκινήσετε, παρακάτω είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ξύλου για πυρογραφία.

Καλύτερο ξύλο για πυρογραφία

Το καλύτερο ξύλο για πυρογραφία μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και συνήθως γίνεται προσωπική προτίμηση. Το ξύλο που θα επιλέξετε καθορίζεται επίσης από το κόστος και τη διαθεσιμότητα του ξύλου όπου κι αν ζείτε. Η ίδια η πυρογραφία δεν είναι μια νέα τάση και υπάρχει από την αρχαιότητα. Οι μόνες αλλαγές που έχουν αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Η τέχνη της καύσης ξύλου απαιτεί ξύλο καλής ποιότητας και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί διαθέσιμοι τύποι. Λοιπόν, ποια ποικιλία ξύλου είναι το καλύτερο ξύλο για πυρογραφία; Κάθε τύπος ξύλου έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες, επομένως θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές. Κάποια ξύλα μπορεί να είναι δύσκολο να τα δουλέψεις, ενώ άλλα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Εάν είναι δυνατόν, είναι υπέροχο να πειραματιστείτε σε μερικές διαφορετικές επιλογές, για να δείτε ποια προτιμάτε.

Καλύτερο ξύλο για Πυρογραφία

Πολλά από τα προϊόντα ξύλου που μπορείτε να αγοράσετε διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα από τετράγωνο έως ορθογώνιο και ακόμη και εξαγωνικό. Μπορείτε να πάρετε φύλλα ξύλου, πάνελ, καθώς και ακατέργαστα και προκομμένα κομμάτια ξύλου. Μπορεί ακόμη και να αναρωτιέστε? μπορείς να κάψεις ξύλο παλέτας; Γενικά, κάθε ξύλο μπορεί να καεί, ωστόσο, το καλύτερο ξύλο για καύση ξύλου πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμο με λεπτό και απαλό κόκκο.

Έτσι, μπορείτε να κάψετε ξύλο παλέτας, ωστόσο, πρέπει να είναι απαλλαγμένο από χημικά και θα πρέπει πρώτα να το τρίψετε. Επίσης δεν ξέρετε πού ήταν η παλέτα, μήπως χύθηκαν κάποια χημικά στην επιφάνεια; Για να είστε ασφαλείς, συνιστάται η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού. Το ερώτημα πώς να προετοιμάσετε το ξύλο σας για καύση ξύλου θα εξεταστεί λίγο παρακάτω σε αυτό το άρθρο. Το πιο ανοιχτόχρωμο ξύλο σημαίνει ότι το σχέδιο θα είναι πιο ορατό και θα ξεχωρίζει όμορφα από την επιφάνεια του ξύλου. 

Τα μαλακά ξύλα θα καίγονται ευκολότερα και θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Ωστόσο, ορισμένα σκληρά ξύλα είναι επίσης καλά, αλλά μπορεί να απαιτούν λίγη περισσότερη θερμότητα για να γίνει η δουλειά.

Τι ξύλο πρέπει να αποφεύγετε όταν καίτε ξύλο

Όποια και αν είναι η χειροτεχνία καύσης ξύλου που κάνετε, το πάχος του ξύλου πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,38 ίντσες (9,5 mm). Το λεπτότερο ξύλο θα καμπυλώνει καθώς γερνάει, εκτός από το κόντρα πλακέ. Ωστόσο, οποιαδήποτε σχέδια σε κόντρα πλακέ θα εξασθενίσουν γρήγορα με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, εάν καίτε βαθιά σε κόντρα πλακέ, μπορεί να έρθετε σε επαφή με κόλλα, η οποία μπορεί στη συνέχεια να απελευθερώσει τοξικούς ατμούς.

Μην επιχειρήσετε να καίτε φινιρισμένα ξύλα ή οποιοδήποτε άλλο ανακυκλωμένο ξύλο. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε κάθε είδους συνθετικά υλικά και πλαστικό. Όταν κάνετε χειροτεχνίες με καύση ξύλου, η ζέστη μπορεί να δημιουργήσει καπνό και εάν υπάρχει κάποια ουσία όπως η κόλλα, θα απελευθερώσει τοξικούς αναθυμιάσεις. Έτσι, το ξύλο που θα επιλέξετε δεν πρέπει να περιέχει κανένα είδος επικίνδυνου υλικού και θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Άλλοι τύποι ξύλου που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν οποιοδήποτε που είναι κοκκώδες, ρητινώδες και έχει σκούρο χρώμα.

Αυτοί οι τύποι ξύλου παρέχουν μια ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο έως σχεδόν αδύνατο να εργαστεί.

Καλύτερο ξύλο για καύση ξύλου

Τώρα μπορούμε να φτάσουμε στο καλύτερο ξύλο για πυρογραφία. Αφού περάσετε από τη λίστα, θα δείτε ότι έχετε πολλές επιλογές. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν ορισμένα ξύλα από άλλα, γεγονός που το καθιστά προσωπική επιλογή. Φυσικά, η διαθεσιμότητα, καθώς και η τιμή, μπορεί επίσης να είναι καθοριστικοί παράγοντες.

Καλύτερο ξύλο για Πυρογραφία

Πεύκο

Το πεύκο είναι ένα πολύ κοινό ξύλο και είναι εύκολο να το προμηθευτεί κανείς, και είναι επίσης φθηνό. Πιθανότατα μπορείτε να βρείτε πεύκο στα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας που είναι κομμένα σε διάφορα σχήματα. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξάσκηση, ωστόσο, μπορεί να είναι προκλητική. Αυτό οφείλεται στα ασυνεπή σχέδια κόκκων του ξύλου. 

Αφού έχετε μια γενική αίσθηση για την εργασία με εργαλεία πυρογραφίας, μπορείτε να σκεφτείτε να προχωρήσετε σε μια καλύτερη επιλογή ξύλου.

Φλαμουριά – Μπάσγουντ

Αυτός ο τύπος ξύλου έχει ανοιχτόχρωμο χρώμα και είναι μαλακό, γεγονός που το καθιστά μια καλή επιλογή για καύση ξύλου. Δεδομένου ότι είναι ένα υπέροχο μαλακό ξύλο, είναι τέλειο για σκάλισμα στο χέρι, μουσικά όργανα και χρησιμοποιείται επίσης για αντικείμενα όπως κουτιά, καπλαμά και παντζούρια. Το ξύλο μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία όλων των ειδών ελαφρών προϊόντων. Το ξύλο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα λεπτό κόκκο που καίγεται εύκολα. Μπορείτε να προκαλέσετε πιο σκούρα και ελαφρύτερα εγκαύματα, τα οποία είναι τέλεια για πιο λεπτές λεπτομέρειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το basswood θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για χειροτεχνίες με καύση ξύλου.

Σημύδα

Το ξύλο σημύδας είναι το πιο κοινό ξύλο για κόντρα πλακέ και προϊόντα καπλαμά. Ο κόκκος του ξύλου είναι λείος και ανοιχτόχρωμος και χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή επίπλων καθώς και ντουλαπιών. Η σημύδα είναι σκληρό ξύλο και συλλέγεται πιο συχνά σε περιοχές που βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο. Παρόλο που η σημύδα είναι μια καλή επιλογή για την καύση ξύλου, το κόντρα πλακέ πρέπει να το δουλεύουμε με προσοχή.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τυχόν χημικές ουσίες που βρίσκονται στο κόντρα πλακέ που αγοράζετε και θα πρέπει να σκεφτείτε να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό και να εργάζεστε σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος του σπιτιού.

Λεύκα

Το ξύλο λεύκας είναι ένα άλλο πολυαγαπημένο ξύλο για καύση ξύλου καθώς καίγεται εύκολα και μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα. Το ξύλο έχει ένα μαλακό κόκκο που είναι συνεπές, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τη δημιουργία αυτών των λεπτότερων λεπτομερειών. Αυτή είναι ίσως μια καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται να εξασκηθείτε στην καύση ξύλου, καθώς η ποιότητα είναι καλύτερη από αυτή του πεύκου. Αν και, είναι πιο ακριβό από το πεύκο.

Ιτιά

Αυτός ο τύπος ξύλου είναι ένα άλλο μαλακό ξύλο που καίγεται εύκολα και μια εξαιρετική επιλογή για την τέχνη της καύσης ξύλου. Η ιτιά έχει πολύ ανοιχτόχρωμο κόκκο, σχεδόν λευκό, και θα διατηρήσει το χρώμα της κατά την εφαρμογή ενός φινιρίσματος. Αυτό τον κάνει έναν ωραίο φωτεινό καμβά για να δουλέψετε. 

Το μειονέκτημα είναι ότι το ξύλο είναι δύσκολο να το προμηθευτείτε, επομένως μπορεί επίσης να σας κοστίσει περισσότερο για να το πάρετε τα χέρια σας.

Άσπεν

Το ξύλο Aspen είναι ένα μαλακό, ελαφρύ και εύκολο καύσιμο ξύλο. Ωστόσο, έχει κάποιες χρωματικές παραλλαγές. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις παραλλαγές προς όφελός σας όταν δημιουργείτε το σχέδιό σας. Εάν θέλετε ένα ξύλο που να έχει πιο ομοιόμορφο κόκκο, ίσως να θέλετε να εξετάσετε μια άλλη επιλογή.

Σφεντάμι

Το ξύλο σφενδάμου έχει μίνιμαλ και ελαφρύ κόκκο και είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή μεταξύ των καλλιτεχνών που καίνε ξύλο. Δεδομένου ότι είναι σκληρό ξύλο, απαιτεί δυνατή φωτιά για καλύτερο αποτελέσματα. Θα μπορείτε να βρείτε το ξύλο στα περισσότερα καταστήματα, ωστόσο, είναι στην πιο ακριβή πλευρά. Η καύση σε σφενδάμι θα πάει πολύ ομαλά, παρέχοντάς σας συνεπή σχέδια. 

Κατά την εφαρμογή ενός ασταριού, μπορεί να σκουρύνει ελαφρώς, αλλά όχι αρκετά για να είναι πρόβλημα.

Κεράσι

Το ξύλο κερασιάς είναι σκληρό και ανθεκτικό και μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα καταστήματα. Είναι όμορφο στο χρώμα και παρέχει μια μεσαία έως σκούρα εμφάνιση. Το ξύλο επίσης δεν έχει ομοιόμορφο χρώμα και δεν είναι ιδανικό για πιο ανοιχτόχρωμα και πιο λεπτομερή σχέδια με καύση ξύλου. Ωστόσο, ο κόκκος του ξύλου είναι λείος και παρέχει σταθερό έγκαυμα και εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς καλλιτέχνες καύσης ξύλου. Παρακάτω είναι μερικές ακόμη επιλογές ξύλου που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Καρυδιά : Επιλογή σκληρού ξύλου που έχει λείο κόκκο αλλά σκούρο χρώμα.
  • Τέφρα : Αυτό το ξύλο έχει ανοιχτό χρώμα, αλλά τραχύ κόκκο, που το καθιστά δύσκολο να καεί.
  • Jelutong : Ξύλο υψηλής ποιότητας που είναι εξαιρετικό για πυρογραφία, αλλά δύσκολο να βρεθεί.
  • Ξύλο Balsa : Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτό το ξύλο μόνο ως επιλογή πρακτικής.
  • Pacific Albus : Ελαφρύ, πολύ μαλακό ξύλο που έχει ελαφρούς κόκκους. Αν και, μπορεί να είναι πολύ λεπτό και έχει κλίση.
  • Ξύλο σκλήθρας : Πρόκειται για σκληρό ξύλο που είναι εύκολο στην καύση και έχει λογικές τιμές.
  • Sycamore : Ανοιχτόχρωμο σκληρό ξύλο που μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά για χειροτεχνίες με καύση ξύλου.
  • Κέδρος : Ένα ευέλικτο μαλακό ξύλο που είναι αρκετά δημοφιλές, αλλά το ξύλο έχει μια προειδοποίηση τοξικότητας, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται προστατευτικός εξοπλισμός.

Προετοιμασία ξύλου για πυρογραφία

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να προετοιμάσετε την επιφάνεια του ξύλου. Μερικές φορές, παίρνετε ξύλο που είναι ήδη έτοιμο για εσάς. Ωστόσο, ανάλογα με την τραχύτητα του ξύλου, το μεγαλύτερο μέρος του ξύλου πρέπει να προετοιμαστεί από εσάς. Μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας ακατέργαστο γυαλόχαρτο, ξεκινώντας από το 60άρι, πάνω από την επιφάνεια του ξύλου, ακολουθώντας τους κόκκους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί καθώς προχωράτε για να αποτρέψετε τη δημιουργία σκόνης. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας πιο λεπτό γυαλόχαρτο, μέχρι στα 220. Στο τέλος, με ένα βρεγμένο σφουγγάρι σκουπίστε το ξύλο και μετά το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Πάρτε λίγο ακόμα γυαλόχαρτο 220 και τρίψτε την επιφάνεια λίγο ακόμα μέχρι να γίνει λεία. Μόλις το ξύλο γίνει ωραίο και λείο, είναι έτοιμο για εργασία.

Συχνές Ερωτήσεις για το καλύτερο ξύλο για πυρογραφία

Είναι το μαλακό ή το σκληρό ξύλο καλύτερο για την πυρογραφία;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο σκληρό όσο και μαλακό ξύλο, ωστόσο, το καλύτερο ξύλο για καύση ξύλου είναι τα μαλακά και ανοιχτόχρωμα ξύλα σας. Κάτι που έχει διακριτικό κόκκο και παρέχει λεία και ομοιόμορφα καψίματα. Για παράδειγμα, μερικές από τις δημοφιλείς επιλογές είναι η λεύκα και το basswood.

Μπορείτε να Κάψετε Ξύλο Παλέτας;

Ναι, το ξύλο παλέτας είναι μια επιλογή για καύση ξύλου. Ωστόσο, πρέπει να μάθετε εάν έχει πάνω του χημικές ουσίες. Κατά την καύση ξύλου, αυτές οι χημικές ουσίες σχηματίζουν τοξικούς αναθυμιάσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να φοράτε μάσκα αναπνευστήρα. Μερικές φορές, μπορεί να μην ξέρετε τον προορισμό του ξύλου ή εάν έχει χημικά πάνω του.

Ποιες ιδέες για καύση ξύλου μπορείτε να δοκιμάσετε;

Υπάρχουν πολλές εκπληκτικές και δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε από μια ξύλινη σανίδα κοπής, τη διακόσμηση ξύλινων κουτιών κοσμημάτων, ξύλινες κορνίζες, μέχρι χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπιχλιμπίδια, μπολ, ακόμη και ξύλινες φουρκέτες.

Πρέπει να σφραγίσετε το ξύλο μετά την καύση;

Πριν απ΄ολα, θα πρέπει να προετοιμάσετε το ξύλο για καύση, που σημαίνει να το τρίψετε μέχρι να γίνει λείο. Αφού κάψετε το ξύλο, είναι καλύτερο να το σφραγίσετε για προστασία. Μερικές φορές ένα σφραγιστικό μπορεί να αλλάξει το χρώμα του τελικού τεμαχίου ξύλου.


This Post Has One Comment

Αφήστε το σχόλιό σας